Celotna nega

Celotna nega vsebuje  osnovno razčesavanje , nadaljujemo s kopanjem v našem salonu uporabljamo naravno kozmetiko, ki lepo očisti pasji kožušček in daje prijeten vonj, nato sledi sušenje. Kužka postrižemo po želji lastnika s škarjami in brivnikom.

V celotno nego je všteto tudi krajšanje krempljev in čiščenje ter puljenje dlake iz uhljev. Na željo stranke tudi preverimo analno žlezo.

 

Striženje

Psa uredimo in postrižemo na željo stranke in seveda tudi po pasemskih standardih. Pred striženjem je potrebno kužka skopati da se lahko lažje postriže, skopa ga lahko tudi stranka sama en dan pred prihodom v salon.

 

Kopanje & sušenje psa

Kužke skopamo z naravnim šamponom, ki dobro očisti kožušček in tudi lepo diši, nato nanesemo tudi balzam, ki daje dlaki mehkobo in jo je tudi lažje razčesat.
Balzam dobro speremo in nato kužka posušimo ter razčešemo.

 

Trimanje

V našem salonu se tudi profesionalno ukvarjamo z trimanjem. Pri trimanju je  drugačna tehnika in pristop kot pri britju z brivnikom. 

S trimanjem odstranjujemo podlako in omogočimo da zraste nova boljša  dlaka. Primerno je, da se podlaka odstranjuje na dva meseca saj se sproti odstranjuje odmrla dlaka in ne izpada. Pasme ki se trimajo imajo predvsem žimasto in resasto dlako (Lakeland terrier, fox terrier, Airedale terrier, Šnaucer, Koker španjel….)

 

Nega ušes & oci

Pri določenih pasmah raste v ušesu dlaka, ki jo je potrebno redno puliti, da lahko pride zrak do ušesnega kanala. Če se dlaka sproti ne odstranjuje lahko pride vlaga v uho in s tem bakterije kar povzroča vnetje ušesa.

Dlako okrog oči je potrebno pri nekaterih kužkih redno strič, da ne sega v oči in kužka moti, hkrati pa lahko tudi povzroči solzenje oči in kasneje tudi vnetje.

Nega ušes, blazinic & krempljev

Kremplje je potrebno redno kontrolirati in krajšati saj se pri vseh pasmah ne obrabljajo sproti. V našem salonu kužku preverimo dolžino krempljev in odstrižemo koliko je potrebno, preverit je treba tudi peti krempelj na sprednjih tačkah saj se ti ne obrabljajo in se radi tudi zarastejo. 

Predvsem v poletnih vročih mesecih in pozimi je potrebno polagat pozornost tudi blazinicam in jih sproti mazat da ostanejo mehke.

 

Razvozlavanje

Primerno je za pse, ki jim izpada dlaka ali so v obdobju menjavanja dlake, predvsem v spomladanskih in jesenskih mesecih. V našem salonu poskrbimo, da izčešemo vso odmrlo dlako in odstranimo vozle.